Focaccia med parmesan og krydret pølse

Focaccia med parmesan og krydret pølse

(1 stort brød)

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • 200 g fuldkornsdurummel eller
  • fuldkornsspeltmel
  • 300 g hvedemel, gerne tipo 00
  • hvedemel eller pizzamel
  • Pynt:
  • 100 g jalapenopølse eller pepperoni, f.eks. fra Slagter Aalbæk
  • 1 dl små sorte oliven uden sten
  • 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • 2-3 spsk. hakket frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning i ca. 1 time.
  2. For en bradepande på 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
  3. Fordel pølseskiver og oliven over. Tryk dem lidt ned i dejen. Dryp med olie, og drys med rosmarin og salt.
  4. Bag brødet i ca. 20 min. Ved 225 gr. på midterste ovnribbe, til det er gyldent.