Focaccia med parmesan og krydret pølse
(1 stort brød)
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
- 200 g fuldkornsdurummel eller
- fuldkornsspeltmel
- 300 g hvedemel, gerne tipo 00
- hvedemel eller pizzamel
- Pynt:
- 100 g jalapenopølse eller pepperoni, f.eks. fra Slagter Aalbæk
- 1 dl små sorte oliven uden sten
- 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
- 2-3 spsk. hakket frisk rosmarin
- 1 tsk. flagesalt
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning i ca. 1 time.
- For en bradepande på 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
- Fordel pølseskiver og oliven over. Tryk dem lidt ned i dejen. Dryp med olie, og drys med rosmarin og salt.
- Bag brødet i ca. 20 min. Ved 225 gr. på midterste ovnribbe, til det er gyldent.