Fondue med fisk

Fondue med fisk og skaldyr

Vær sammen om maden på årets sidste aften og nyd en herlig fondue med fisk ogskaldyr, som fanges med små net.

Fondue til 6 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Fiskebouillon:
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke citrongræs
  • 25 g ingefær
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. rapsolie
  • 3 kaffir limeblade
  • 2 spsk. riseddike
  • 1 liter god fiskefond
  • Fisk og grønt til fondue:
  • 12 jomfruhummerhaler
  • 6 rødtungefileter
  • 400 g torskeloin (inderfilet)
  • 12 stk. rå rensede tigerrejer
  • 250 g shiitake svampe
  • 250 g sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 pakke udon nudler (270 g)
  • diverse spirer, f.eks ærtespirer
  • Tilbehør:
  • 1 skål med sød chilisauce
  • 1 skål med teriyaki sauce

Sådan laver du fondue med fisk & skaldyr

  1. Pil og hak hvidløg, citrongræs og ingefær helt fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  2. Varm olie op i en gryde. Svits hvidløg, citrongræs og ingefær, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt riseddike og gulerødder. Kog det ind i 3-4 min. Hæld fiskebouillon i gryden, og tilsæt limeblade. Lad det simre i ca. en halv time, mens grøntsagerne ordnes.
  4. Skyl og snit alle grøntsagerne, og anret dem på et stort fad eller i skåle sammen med de tørre nudler.
  5. Rødtunge og torsk skæres i grove stykker. Anret ligeledes fisk og skalddyr i skåle samlet på et stort fad eller bakke.
  6. Tænd for fonduegryden med fiskebouillon. Start med at tilberede jeres middag. Brug ”fiskenet” (fra Den Kinesiske butik eller en asiatisk butik), da gafler ikke dur til fisk. Fang maden med nettene i bouillonen, og kom nudlerne direkte i gryden. Indimellem fisker i nudlerne op med en tang, og spiser dem sammen med fisken. Til sidst nyder i suppen.