Forårsgrøn ærtesuppe med varmrøget laks og creme fraiche
Den ultimative grønne forårssuppe! Fungerer perfekt som en let hovedret med et godt stykke brød til.
Ærtesuppe til 4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 5-6 dl kyllingebouillon
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 stort scalotteløg eller to små
- 1 fed hvidløg
- 650 g friske ærter eller små, fine fryseærter
- 1 dl creme fraiche 38%
- salt og peber
- 300 g varmrøget laks
Sådan gør du:
- 1. Bring bouillonen i kog, og lad den stå og simre, indtil den skal bruges. Snit scalotteløg og hvidløg fint, og smelt smør sammen med olien i en gryde.
- 2. Svits løgene ved medium varme under omrøring i 4-5 minutter, indtil de blanke og gennemsigtige. Tilsæt ærter og bouillon, og lad suppen simre et par minutter.
- 3. Tag gryden af varmen, og blend suppen, til den er fin og cremet. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt creme fraichen og varm den forsigtigt op, uden at lade den koge. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tilsæt evt lidt mere bouillon, hvis du synes suppen er for tyk.
- 4. Servér med et stykke varmrøget laks og en skefuld crème fraiche på toppen. Pynt også gerne med lidt frisk dild.
SE MERE:Appelsin-ispinde