Forloren hare med appelsin og valnødder

Forloren hare med appelsin og valnødder

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid:
  • 1 time og 15 min.
  • Fryse-egnet
  • 500 g hakket kalve- og svinekød (evt. halvt oksekød)
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 stilke blegselleri (finthakkede)
  • 2 skiver lyst brød
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • 2 appelsiner (økologiske, fintreven skal + saft)
  • 1 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 75 g valnøddekerner (grofthakkede)
  • 1 pakke bacon (i skiver)
  • 1 appelsin (økologisk, tynde skiver)
  • 2-3 dl bouillon
  • sovsejævner
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • Tilbehør: kogte eller stegte kartofler og grønsager 

  1. Steg løget blankt i olie.Tilsæt hvidløg og blegselleriog steg et parmin. Hæld det ud på entallerken til afkøling.
  2. Udblød brødkrummeni mælk. Rør kødetmed groft salt. Tilsætløgblandingen, brød/mælk, appelsinskal, ægog sennep. Rør farsengodt igennem og tilsætvalnødder og peber.
  3. Form det til et brødog læg det i en smurtbradepande. Dæk medbacon og appelsinskiverog sæt fadet i ovnenved 225 grader i ca. 20min. Spæd appelsinsaftenop med bouillon, såder bliver 4 dl, og hælddet ved „stegen”. Skruned til 175 grader og ladden stege færdig i ca. 45min.
  4. Si stegeskyen overi en ren gryde og givden et opkog. Jævn medsovsejævner og smagtil med salt og peber.Servér „haren” i skivermed sovs, kartofler oggrønsager.