Forloren hare med ovnbagte rodfrugter

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter

(4 pers.)

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv- og flæsk el. rent svinekød, maks. 10 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 3 spsk. revet løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • Desuden:
  • 125 g bacon i skiver
  • 3 dl mælk
  • Sauce:
  • 15 g smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • sky fra stegen
  • 1 dl fløde
  • gele
  • kulør
  • Tilbehør:
  • ovnbagte rodfrugter

  1. Rør kødet med salt, peber, løg, hvedemel, æg og mælk. Form farsen som en hareryg i et smurt ovnfast fad. Læg baconskiver over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15 min. på midterste ovnribbe. Hæld nu mælken ved. Steg videre i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.
  2. Smelt smørret til saucen, og rør melet i. Tilsæt skyen fra stegen og fløden. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med gele. Giv saucen lidt kulør. Server den forlorne hare med ovnbagte rodfrugter og sauce.
  3. Ovnbagte rodfrugter: Bland tern af skrællede rodfrugter, f.eks. kartofler, rødbede, rodselleri og gulerødder med lidt olie, oregano, salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen, når du kommer mælken ved den forlorne hare.