Forloren hare med ovnbagte rodfrugter
(4 pers.)
Ingredienser
- 500 g hakket kalv- og flæsk el. rent svinekød, maks. 10 % fedt
- 1½ tsk. salt
- peber
- 3 spsk. revet løg
- 3 spsk. hvedemel
- 1 æg
- 1½ dl mælk
- Desuden:
- 125 g bacon i skiver
- 3 dl mælk
- Sauce:
- 15 g smør
- 1½ spsk. hvedemel
- sky fra stegen
- 1 dl fløde
- gele
- kulør
- Tilbehør:
- ovnbagte rodfrugter
- Rør kødet med salt, peber, løg, hvedemel, æg og mælk. Form farsen som en hareryg i et smurt ovnfast fad. Læg baconskiver over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15 min. på midterste ovnribbe. Hæld nu mælken ved. Steg videre i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.
- Smelt smørret til saucen, og rør melet i. Tilsæt skyen fra stegen og fløden. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med gele. Giv saucen lidt kulør. Server den forlorne hare med ovnbagte rodfrugter og sauce.
- Ovnbagte rodfrugter: Bland tern af skrællede rodfrugter, f.eks. kartofler, rødbede, rodselleri og gulerødder med lidt olie, oregano, salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen, når du kommer mælken ved den forlorne hare.