Fragilité
En rigtig konditorsag og samtidig så nem, som den kan være.
Fragilité
- 3 æggehvider
- 150 g flormelis
- 75 g hakkede mandler eller nødder
- Creme:
- 75 g smør
- 100 g sigtet flormelis
- 2 past. æggeblommer
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Pisk hviderne let og sigt halvdelen af flormelismængden i skålen. Pisk videre, til hviderne er stive, sigt resten af sukkeret i, og vend det i dejen. Tilsæt mandler eller nødder, og fordel dejen på bagepapir i to lige store plader. Faconen indretter du efter fadet, anledningen og/eller humøret: rund, firkantet, en stang, hjerteformet etc. Bages ved 175 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er let og tør.
- Cremen piskes sammen og fyldes i en frostpose. Den nederste bund lægges på fadet, og cremen sprøjtes ud i en spiral. Den jævnes forsigtigt ud – bundene er meget skøre, og den anden bund lægges ovenpå.
- Kagen drysses med flormelis og pyntes med f.eks. friske bær.