Fragilitélagkage med hindbær

Fragilitélagkage med hindbær

12 stk.

Ingredienser

  • Fragilitélagkage med hindbær
  • 8 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 150 g sukker
  • 200 g hasselnødder
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. hvedemel
  • Creme:
  • 2 bægre past. æggehvider
  • 200 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 2-3 spsk. Cointreau
  • Desuden:
  • 200 g hindbær, evt. fra frost
  • 2 spsk. vand
  • Pynt:
  • flormelis, friske hindbær og evt. mynteblade

  1. Pisk æggehviderne stivemed salt. Pisk sukkeret i lidtad gangen til sej marengs.
  2. Kom nødderne i en bradepande,og stil dem i ovnen ved200 gr. på midterste ovnribbe10 min. Nulr så meget afhinderne af dem som muligt iet rent viskestykke. Hak nødderog flormelis meget fint ien foodprocessor. Bland detmed hvedemelet. Vend det imarengsen. Fordel halvdelenaf dejen ud i en firkant påbagepapir (20 x 30 cm). Bagbunden ca. 40-50 min. ved150 gr. på midterste ovnribbe.Gentag med resten af dejen.Skær hver plade til 2, så duhar 4 stykker i alt.
  3. Til smørcremen: Både pisketsmør og marengsmasseskal have stuetemperatur, ellersvil cremen nemt skille (setip). Pisk æggehviderne stivemed sukkeret over vandbad.Pisk smørret meget luftigt.Vend først lidt af marengsen ismørret og herefter resten i.Smag til med Cointreau.
  4. Kog hindbær og vand op ien gryde under låg 2-3 min.Afkøl til stuetemperatur.
  5. Vend hindbærrene i cremen.Fordel hindbærcremenmellem bundene.
  6. Pak kagen ind, og stil deni køleskabet 3-4 timer. Sigtflormelis over, og skær kagenud i firkanter. Pynt med friskehindbær og mynteblade. Frysevt. kagen 1 time, så er dennemmere at skære ud.