Fransk æbletærte

Fransk æbletærte

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 time
  • Bagetid:
  • 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 tærte til 8 personer)
  • Dej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 1/2 l æblemos
  • 5-6 æbler (i tynde skiver)
  • 3 spsk flormelis
  • 4 spsk abrikosmarmelade

  1. Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
  2. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
  4. Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
  5. Tag den ud og skru ned til 180 grader.
  6. Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
  7. Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
  8. Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
  9. Pensl den over tærten og lad den afkøle.