Fransk klassiker med svesker og rom (Baba au rhum)

Fransk klassiker med svesker og rom (Baba au rhum)

4 stk.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 spsk. mælk
  • 2 æg
  • 1½ tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 175 g mel
  • 50 g smør
  • Lage:
  • 150 g sukker
  • 3½ dl vand
  • 1 lang strimmel limeskal
  • 1 dl rom
  • Til servering:
  • 15-20 bløde svesker
  • ekstra rom

  1. Bland gær og lunet mælk.Pisk æg, sukker og salt sammen,og rør det i gærvæsken.tilsæt mel, og rør dejen sammenmed håndmikseren. tilsætblødt smør i små klumperunder omrøring. Lad dejenhvile 15 min. et lunt sted. Fyldden i 4 velsmurte muffinformemed en ske.
  2. Lad dejen hæve endnu ½time, og bag babaerne ved200 gr. i 15-20 min. Vend demud, og lad dem køle lidt af.
  3. kog vand og sukker sammenmed limeskal, og køl af.tilsæt rom og svesker, og ladsveskerne trække i romlageni en times tid. tag dem op, oghæld lagen over bagværket, tildet er gennemfugtet. kasserlimeskallen, men gem restenaf lagen til servering. dryp 2tsk. rom over hver portion, ogserver med svesker og restenaf lagen.