Fransk marengskage med fyld (Vacherin)
Den fransk klassiker er opkaldt efter den hvide schweiziske ost vacherin, der er lys og lagdelt.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Ovntid: ca. 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 4 æggehvider (stiftpiskede)
- 200 g flormelis (4 dl)
- 50 g mandler (finthakkede)
- Fyld:
- vanilje- eller frugtis
- 250 g bær (f.eks. brombær, hindbær og blåbær)
- 4 dl piskefløde (evt. sødet)
- Pisk halvdelen af flormelissen i de stiftpiskede hvider og vend derefter resten i. Pisk den over en skål med koghedt vand, til massen bliver sej og fyldig. Vend mandlerne i.
- Tegn cirkler på bagepapir lagt på en bageplade (18 cm i diameter). Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt først en spiral inden for cirklen – dette er bunden.
- Sprøjt derefter lige så store ringe af resten af marengsmassen. Sprøjt små toppe på en af ringene – dette er toppen.
- Bag marengsbund og ringe ved 125-130 grader i godt 1 time, eller til de er helt tørre. Sæt først ringene på bunden på serveringsdagen og fyld først dessertkagen, lige inden servering.
- Kom skivet eller kuglet is i midten sammen med sukrede bær og flødeskum. Servér straks.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme