Frikadeller med bagte rodfrugter

Frikadeller med bagte rodfrugter

Prøv denne opskrift på frikadeller med krydderurter næste gang, familien skal have en af sine livretter. Det er en lækker hverdagsret - og måske en ny favorit-frikadelle?

4 personer

Ingredienser

Frikadeller:

  • 500 g hakket svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød, maks. 10 g fedt
  • 1½ tsk. salt
  • Peber
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. finthakket rosmarin eller 1 tsk. timian
  • 1 lille revet løg
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15 g smør til stegning

Bagte rodfrugter:

  • 6 persillerødder
  • 8 gulerødder
  • 300 g rødbeder
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 spsk. frisk rosmarin eller 1 tsk. timian

  1. Rodfrugter: Skræl persillerødder, gulerødder og rødbede. Skær dem i stænger, og fordél dem i et smurt ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber.
  2. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min., til rødderne er møre og gyldne.
  3. Frikadeller: Rør først kødet med salt og peber. Rør herefter hakket persille, finthakket rosmarin, revet løg, æg og mel i. Rør til sidst mælken i. Sæt farsen på køl i en halv times tid.
  4. Hvis farsen er blevet for fast, røres lidt mere mælk i.
  5. Dyp en ske i koldt vand, og form farsen til frikadeller i hånden.
  6. Varm olie og smør op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.
  7. Server frikadellerne med rodfrugterne og brød.