Fritata

Fritata

Italiensk æggekage der smager godt både lun og kold

(4 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 40 min.
  • 2 peberfrugter, gerne en gul og rød
  • 1 lille courgette
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 8 æg
  • 1½ dl fløde 9 %
  • 2 tsk. oregano
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 3 spsk. olivenolie til stegning

  1. Rens peberfrugterne for stilkog kerner, og skær dem i småtern. Skær courgetten i tyndeskiver, og løgene i tynde ringe.Hak hvidløgsfedet fint. Svitsløg, courgette, peberfrugter oghvidløg i 1 spsk. olivenolie påen pande, til det er blødt, menikke har taget særlig farve.
  2. Pisk æg, fløde, salt, peberog oregano sammen. Vend destegte grønsager heri.
  3. Varm2 spsk. olivenolie op på enpande, gerne en slip let-pande.Kom æggemassen på. Steg frittataen,til den er fast ved svagvarme.
  4. Lad frittataen glide udpå et stort grydelåg. Læg pandenover, og vend den over påpanden, nu med den ustegteside nedad.
  5. Steg frittataen ca.5 min. på denne side. Skærfrittataen i mindre stykker.