Hjemmelavede frugt- og nøddesnitter af julerester
Brug julens rester af konfekt, kransekage, nødder og tørrede frugter til nogle dejlige kager. Brug gerne en let bitter appelsinmarmelade til de voksne og en mere mild abrikosmarmelade, hvis snitterne skal være børnevenlige. Her får du opskriften på de lækre frugt og nøddesnitter bagt af julens rester:
ca. 20 stk.
Total:35 minutter
Kagebund:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 250 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 175 g rester af konfekt, kransekage, marcipan
- 200 g blandede nødder og mandler
- 300 g blandet, tørret frugt
- 1 glas appelsin- eller abrikosmarmelade (400 g)
Sådan gør du:
- Kagebund: Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet i 2-3 min. med en håndmikser, og pisk ægget i.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med salt. Tilsæt groft hakket kransekage, konfekt og/eller marcipan, og pres dejen ud i bunden af en firkantet form (24 x 30 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagebunden ved 175 grader i ca. 15 min.
- Topping: Skær store stykker nødder og frugt i lidt mindre stykker.
- Kog marmeladen igennem i 2-3 min. Bland nødder og frugt i marmeladen, og bred det ud over den forbagte kagebund.
- Bag kagen i ca. 15 min., til kanterne er gyldne og toppingen bobler. Afkøl i mindst 30 min.
- Del kagen i kvadratiske eller aflange stykker; det er nemmest med en skarp kniv penslet med lidt olie.
- Opbevar snitterne på bagepapir i en kagedåse.