Frugtflæsk

Frugtflæsk af frosne bær

Du kan nemt lave dit eget lækre frugtflæsk af dine yndlings frugter og bær. Her har vi brugt skovbær, ananas og mango.

(40-50 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 tsk neutral olie
  • 300 g frosne bær eller frugter (f.eks. hindbær, skovbær, blåbær, ananas eller mango)
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • 2 tsk pektinpulver
  • 400 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • Pynt:
  • sukker

  1. Smør en firkantet form(18 x 26 cm) med olie.
  2. Blend de optøede bær/ frugter med vand og pres mosen gennem en sigte over i en gryde.
  3. Giv den et opkog under omrøring. Bland først de 50 g sukker og pektinen, rør det i gryden og giv det et opkog.
  4. Tilsæt resten af sukkeret og kog massen under omrøring, til den når 124 grader (brug et sukkertermometer eller dryp evt. en teskefuld masse i en skål iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
  5. Tilsæt citronsaft og hæld massen i formen. Drys overfladen med sukker og lad massen stivne ved stuetemperatur (ca. 2 timer).
  6. Vend konfekten ud på et bræt og skær den i firkanter. Vend dem i sukker og opbevar dem i en kagedåse.