Frugtsalat med portvinscreme

Frugtsalat med portvinscreme

Frugtsalater er lækre her om sommeren, og med lidt festlig udskæring af frugten og godt tilbehør, så kan frugten nemt forvandles til en himmelsk sommerdessert.

4 personer

Ingredienser

  • Marinade:
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. citronsaft
  • ½ stang vanilje
  • Frugtsalat:
  • 200 g hindbær
  • 2-3 ferskner el. 1 moden mango
  • 400 g vandmelon
  • Sabayone(vincreme):
  • 2 små bægre past. æggeblommer, svarer til 4 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 8 spsk. lys portvin eller anden lys dessertvin
  • Pynt:
  • frisk mynte

  1. Kog ingredienserne til marinaden sammen 4-5 min. Afkøl det.
  2. Skyl og afdryp hindbærrene. Skræl ferskner eller mango og skær frugten i tern. Skær vandmelonkødet i 1 cm tykke skiver og herefter i tern. Kom frugten i en skål. Hæld marinaden over. Lad frugtsalaten trække en times tid tildækket i køleskab.
  3. Kom æggeblommer, sukker og vin i en skål der kan tåle at komme i vandbad. Pisk det sammen. Kom skålen i vandbad i en gryde. Vandet skal bare lige boble i kanten. Pisk hele tiden i saucen til den bliver en skummende jævn creme.
  4. Server den lune creme til frugtsalaten.