salat med marineret kød & grønt

Fyldig salat af marineret kød & grønt

Orientalsk hverdagsmad.

4

Ingredienser

  • 300-350 g oksekød, f.eks. entrecote eller rib eye
  • Marinade:
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk olie
  • 1 stort fed hvidløg
  • salt, peber
  • Salat:
  • 300 g gulerødder
  • 1 courgette
  • 1 bundt radiser
  • 250 g cherrytomater
  • 1 hakket chili
  • en håndfuld feldsalat/babyspinat
  • Dressing:
  • 1 spsk friskreven ingefær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk sesamolie
  • limesaft
  • 300 g fuldkornsbrød

  1. Sådan gør du: Læg kødet i et fad. Rør marinaden sammen, hæld den over kødet, og lad det trække længst muligt – gerne natten over. Grill eller steg kødet i 3-4 minutter på hver side. Afkøl og skær det i mundrette stykker.
  2. Høvl gulerødderne på langs med en grønsagsskræller, skær courgetterne i stave og tomaterne i halve. Bland ingredienserne til salaten, den må gerne være lidt rustik. Rør dressingen sammen, og smag den til. Server den til salaten sammen med fuldkornsbrød.
  3. Energi pr. person: 440 kcal, fedt 28%, protein 26%, kulhydrat 46%
  4. TIP! Retten er også lækker med kylling.