Fyldt kyllingebryst med ovnbagt tomatsovs

Fyldt kyllingebryst med ovnbagt tomatsovs

Fyld kødet med spinat og ost, mens sovsen er i ovnen. Når tomatsovsen bages i ovnen, bliver smagen mere kraftig – og så er det tilmed nemt.

4 personer

Total:1 time 30 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 15 g smør
  • salt og peber
  • 125 g frisk mozzarella

Sovs:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 fed hvidløg
  • 3 ansjoser
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og evt. sukker

Fyld:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie (eller smør)
  • 300 g frossen, hel spinat
  • 75 g revet ost

Tilbehør:

  • brød, pasta eller ris

Sådan gør du:

  1. Tænd oven på 200 grader varmluft.
  2. Sovs: Bland hakkede tomater, pillede hvidløgsfed, ansjoser, chiliflager og olivenolie i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 35-40 min. – rør rundt i sovsen et par gange undervejs. Mos sovsen med en stor gaffel, og smag til med salt og evt. en smule sukker
  3. Fyld: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde og blanke i olie i en bredbundet gryde eller dyb pande. Tilsæt den frosne spinat, varm det igennem, til al væsken er kogt væk. Krydr med salt og peber, og tilsæt revet ost. Afkøl.
  4. Brun de fire stykker kyllingebryst i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Skær en lomme i hver, og fyld dem med spinaten.
  5. Læg kyllingestykkerne i sovsen, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 min. Skær mozzarellaen i skiver, og læg dem på kødet. Bag i ca. 5 min. mere, til kødet er gennemstegt (75 grader), og osten er smeltet.
  6. Server retten direkte fra fadet med brød eller kogt pasta eller ris.