Fyldt kyllingebryst med ovnbagt tomatsovs
Fyld kødet med spinat og ost, mens sovsen er i ovnen. Når tomatsovsen bages i ovnen, bliver smagen mere kraftig – og så er det tilmed nemt.
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 15 g smør
- salt og peber
- 125 g frisk mozzarella
Sovs:
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 fed hvidløg
- 3 ansjoser
- ¼ tsk. chiliflager
- 2 spsk. olivenolie
- salt og evt. sukker
Fyld:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie (eller smør)
- 300 g frossen, hel spinat
- 75 g revet ost
Tilbehør:
- brød, pasta eller ris
Sådan gør du:
- Tænd oven på 200 grader varmluft.
- Sovs: Bland hakkede tomater, pillede hvidløgsfed, ansjoser, chiliflager og olivenolie i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 35-40 min. – rør rundt i sovsen et par gange undervejs. Mos sovsen med en stor gaffel, og smag til med salt og evt. en smule sukker
- Fyld: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde og blanke i olie i en bredbundet gryde eller dyb pande. Tilsæt den frosne spinat, varm det igennem, til al væsken er kogt væk. Krydr med salt og peber, og tilsæt revet ost. Afkøl.
- Brun de fire stykker kyllingebryst i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Skær en lomme i hver, og fyld dem med spinaten.
- Læg kyllingestykkerne i sovsen, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 min. Skær mozzarellaen i skiver, og læg dem på kødet. Bag i ca. 5 min. mere, til kødet er gennemstegt (75 grader), og osten er smeltet.
- Server retten direkte fra fadet med brød eller kogt pasta eller ris.