Skøn hverdagsmad: Fyldte squash med krydret kalvekød
Fyldt squash er en skøn og smagfuld hverdagsret med bid. Her er de fyldte squash lavet med kalvekød og friske krydderurter, der giver kødet en skøn smag.
Ingredienser
- 3 mellemstore, grønne squash
- salt, peber og lidt olivenolie
- 400 g hakket kalvekød (eller hakket kalv og flæsk)
- 1½ tsk salt
- 1 æg
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ finthakket løg
- bladene af 2 kviste frisk oregano eller lidt tørret oregano
- lidt tørret, knust chili
- 1 dl rasp
- 2 dl revet ost
- revet ost, parmesan eller pecorino
- 4-5 dl god tomatsauce
Tilbehør:
- brød eller pasta
Sådan gør du:
- Skær squashene igennem på langs, og skær dem over en enkelt gang mere, så du får 4 stykker ud af hver squash.
- Grav indmaden ud, og læg squashene i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber og lidt olivenolie.
- Bland det hakkede kød med salt, æg, hvidløg, løg, oregano og chili.
- Fyld kødet i squashstykkerne, og drys med rasp og ost.
- Bag de fyldte squash ca. 30 min. ved 185 grader, til farsen er færdigtilberedt.
- Anret de fyldte squash, og riv parmesan over. Server med tomatsauce og tilbehør