Garnnøglecupcakes

Garnnøglecupcakes

4 stk.

Ingredienser

  • Muffindej:
  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g revet ren rå marcipan
  • 75 g hakket mørk chokolade
  • 1 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
  • 1 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Figurmarcipan:
  • 150 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g flydende glukose
  • gul levnedsmiddelfarve
  • Desuden:
  • 100 g fondant
  • lidt majsstivelse
  • rød bolsjefarve

  1. Ælt marcipanen med flormelisog glukose. Tilsæt evt. ekstra flormelis,så massen ikke klistrer mere.Farv marcipanen gul.
  2. Rul marcipanen ud i garntyndetråde på et flormelisdrysset bord.Har du en silikonemåtte, er dengod at rulle ud på.
  3. Læg nu trådene omkringkagerne, så det ligner garnnøgler.Laver du garnnøglerne dagen førservering, så læg dem på desserttallerkner,og dæk dem forsigtigtmed plastfilm. Lad kagerne ståkøligt.
  4. Farv fondanten lyserød. Rul 8strikkepinde ud på en silikonemåttedrysset med en anelse majsstivelse.Lad dem tørre natten over.Strikkepindene bliver hårde og ermest for sjov. Du kan også vælgeat lave strikkepindene af figurmarcipan,så bliver de ikke hårde og erlige til at spise.