Gåsebryst - en ægte kagedrøm

Gåsebryst - en ægte kagedrøm

6 stk.

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 4 æg
  • 125 g flormelis
  • 2½ spsk. kartoffelmel
  • 100 g hvedemel
  • Desuden:
  • 2 dl hindbærmarmelade
  • Vaniljecreme:
  • 2 dl sødmælk
  • ¾ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer, evt. 2
  • bægre pasteuriserede
  • 25 g majsstivelse
  • ½ dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • Samt:
  • 1½ dl piskefløde pisket til flødeskum
  • Desuden:
  • 400 g ren, rå marcipan

  1. Pisk æg og flormelis skummende. Sigt kartoffelmel og hvedemel i æggemassen, og vend rundt. Smør dejen ud på bagepapir til en stor bund ca. 32 x 25 cm.
  2. Bag bunden ved 180 gr. i ca. 8 min., til den er gylden og gennembagt. Køl bunden af, og skær den i to ens rektangler a ca. 30 x 10 cm. Læg sammen med marmelade.
  3. Vaniljecreme: Kog 2 dl mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde. Pisk æggeblommer, majsstivelse og ½ dl mælk sammen i en skål. Hæld den lune mælk over æggeblommeblandingen, og kom blandingen tilbage i gryden. Kog, til den bliver tyk og cremet, rør hele tiden, så cremen ikke brænder på.
  4. Lad cremen køle helt ned, tildækket i køleskab. Pisk cremen igennem med en håndmixer, og vend derefter flødeskum i.
  5. Sådan samler du kagen: Fordel vaniljecremen over kagebunden. Kom flødeskum over. Rul marcipanen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og fold om kagen.
  6. Overskydende marcipan skæres fra. Skær i 6 ens kager.
  7. Skyl, og aftør kniven, hver gang du har skåret en kage. Opbevar tildækket i køleskab.
  8. Kan kun holde sig et døgns tid i køleskab.