Gæstekokken laver stegt flæsk

Gæstekokken laver stegt flæsk

Det skal du bruge, når du skal lave Mikkels stegte flæsk med persillesovs, nye kartofler og syltede rødbeder:

800 g bryst fra Bornholmergris 

400g nye kartofler

1l Sødmælk

2 bdt. kruspersille

50g smør

2 spsk mel

½ kg rødbeder

100g eddike

100g sukker

2 laurbær blade

10 sorte peberkorn

Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs:

Dette laves gerne min et par dage før:

Rødbederne koges møre med skrællen på. Mens de er lune smuttes skrællen af.

Sukker og eddike koges op, laurbærblade og peberkorn kommes i sammen med 50g vand. Dettes køles af og hældes over rødbederne, som skal stå koldt mindst to dage.

På dagen:

Brystet skæres i skiver og gnides ind i salt. Skiverne kommes på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Imens skures kartoflerne og koges i vand med rigeligt salt.

Smørret smeltes i en gryde, mel kommes på og bages op med mælken. Det hele koges godt igennem og smages til med salt. Til slut vendes friskhakket persille i sovsen.

Velbekomme!

Trænger du til en funky version af din flæsk? »Prøv æbleflæsk med selleri og timian.

Nøgleord i denne artikel: Mikkel Marschall, persillesovs, stegt flæsk, persille.

Mikkel Marschall

Den 24-årige arrangør af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, Mikkel Marschall, har trods sin unge alder allerede været omkring prominente restauranter som Søllerød Kro, Herman og Formal B, hvor han nu er souschef.