Gæstekokken laver stegt flæsk
Det skal du bruge, når du skal lave Mikkels stegte flæsk med persillesovs, nye kartofler og syltede rødbeder:
800 g bryst fra Bornholmergris
400g nye kartofler
1l Sødmælk
2 bdt. kruspersille
50g smør
2 spsk mel
½ kg rødbeder
100g eddike
100g sukker
2 laurbær blade
10 sorte peberkorn
Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs:
Dette laves gerne min et par dage før:
Rødbederne koges møre med skrællen på. Mens de er lune smuttes skrællen af.
Sukker og eddike koges op, laurbærblade og peberkorn kommes i sammen med 50g vand. Dettes køles af og hældes over rødbederne, som skal stå koldt mindst to dage.
På dagen:
Brystet skæres i skiver og gnides ind i salt. Skiverne kommes på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Imens skures kartoflerne og koges i vand med rigeligt salt.
Smørret smeltes i en gryde, mel kommes på og bages op med mælken. Det hele koges godt igennem og smages til med salt. Til slut vendes friskhakket persille i sovsen.
Velbekomme!
Trænger du til en funky version af din flæsk? »Prøv æbleflæsk med selleri og timian.
Nøgleord i denne artikel: Mikkel Marschall, persillesovs, stegt flæsk, persille.