Gateau Marcel
Denne skønne, franske chokoladekage er bagt i 2 lag med appelsinmarmelade imellem. Server den med en god kop kaffe eller som dessertkage.
(8 pers.)
Gateau Marcel
- 200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 6 past. æggeblommer (3 bægre)
- 4½ past. æggehvider (3 bægre)
- 1 dl appelsinmarmelade
- Pynt:
- hvid el. mørk chokolade samt flødeskum og mynte
Sådan laver du gateau marcel
- Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Hæld 150 g af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne, og pisk det cremet. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt de sidste 50 g sukker under piskningen. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med æggeblommeblandingen. Vend herefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.
- For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 180 gr. i 40 min. på midterste ovnribbe. Resten af moussen stilles i køleskabet tildækket. Afkøl kagen helt.
- Fordel appelsinmarmeladen oven på bunden. Kom den kolde chokolademousse oven på. Stil kagen i køleskabet et par timer. Pynt evt. kagen med spåner af chokolade, flødeskum og mynte.