Gazpacho med agurk og melon
En kold og læskende suppe med lækker frisk smag af agurk og melon. Tilsæt eventuelt mynte eller citronmelisse for en ekstra frisk smag.
4
Ingredienser
- Kødet af 1 cantaloupe- eller honningmelon
- 1 skrællet, flækket udkernet agurk
- 2-3 snittede forårsløg
- 2,5-3 dl grønsagsbouillon
- 2 tsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- 1 dl mynte- og citronmelisseblade
- TILBEHØR:
- 200 g fuldkornsbrød
- 1 tsk olivenolie
- ½ tsk sød paprika
Sådan gør du:
- Blend melon og agurk med forårsløg samt grønsagsbouillon til den ønskede konsistens.
- Smag til med olivenolie, salt og peber, tilsæt de kryddergrønne blade, blend yderligere og tjek smagen igen.
- Skær fuldkornsbrødet i tynde skiver, skær dem i mindre stykker og vend dem med lidt olie og paprika. Bred croutonerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 200° varmluft eller 225° almindelig ovn.
- Fordel suppen i glas eller skåle og server med de sprøde croutoner.
- ENERGI PR. PERSON: 250 kcal, fedt 20%, protein 11%, kulhydrat 69%.