suppe

Gazpacho med agurk og melon

En kold og læskende suppe med lækker frisk smag af agurk og melon. Tilsæt eventuelt mynte eller citronmelisse for en ekstra frisk smag.

4

Ingredienser

  • Kødet af 1 cantaloupe- eller honningmelon
  • 1 skrællet, flækket udkernet agurk
  • 2-3 snittede forårsløg
  • 2,5-3 dl grønsagsbouillon
  • 2 tsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl mynte- og citronmelisseblade
  • TILBEHØR:
  • 200 g fuldkornsbrød
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk sød paprika

Sådan gør du:

  1. Blend melon og agurk med forårsløg samt grønsagsbouillon til den ønskede konsistens.
  2. Smag til med olivenolie, salt og peber, tilsæt de kryddergrønne blade, blend yderligere og tjek smagen igen.
  3. Skær fuldkornsbrødet i tynde skiver, skær dem i mindre stykker og vend dem med lidt olie og paprika. Bred croutonerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 200° varmluft eller 225° almindelig ovn.
  4. Fordel suppen i glas eller skåle og server med de sprøde croutoner.
  5. ENERGI PR. PERSON: 250 kcal, fedt 20%, protein 11%, kulhydrat 69%.