Let & lækkert: Gazpacho med vandmelon og tomat
Den klassiske spanske suppe gazpacho er en kold grøntsagssuppe, som er meget populær i sommervarmen. Her har vi lavet gazpacho med vandmelon og tomat, der gør suppen fyldig på en forfriskende måde. Få den lækre opskrift lige her:
4
Total:30 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- ½ kg tomater
- 200 g vandmelon (uden kerner)
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1-2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. sherry- eller vineddike
- 1 tsk. tabascosovs
- ½ agurk
- 2 stilke bladselleri
- ½ lille rødløg
- salt og peber
- 1 drys sukker
- evt. 10-15 isterninger
- friske basilikumblade
- Tilbehør: grissini eller ristet brød
Sådan laver du gazpacho med vandmelon
- Blend halvdelen af tomaterne og halvdelen af vandmelonen med olivenolie, knust hvidløg, eddike og tabasco til suppe.
- Fyld: Skær resten af tomaterne, resten af vandmelonen, agurk og bladselleri i små stykker. Hak rødløg fint.
- Kom fyldet i suppen, og smag til med salt, peber og sukker.
- Servér suppen iskold evt. med isterninger.
- Drys med basilikumblade, og giv grissini eller ristet brød til.