spansk Gazpacho

Gazpacho & salat

God om sommeren, når grønsagerne er bedst.

8-10

Ingredienser

  • 1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
  • 100 g salatløg eller 50 g løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 agurk
  • 2 dl olivenolie
  • et skvæt sherry
  • salt
  • chiliflager eller stærk paprika
  • evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld
  • Salat:
  • 1 agurk
  • 1 salatløg eller ½ løg
  • 1 grøn peber
  • et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt

Sådan laver du gazpacho

  1. Sådan gør du: Rens grønsagerne. Hak tomaterne groft, udelad blomsten. Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pres hvidløget. Skræl agurken, og snit den groft.
  2. Blend grønsagerne sammen med resten af ingredienserne. Smag til med sherry, salt og peber. Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
  3. Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
  4. Rens og snit grønsagerne til salaten fint. Udkern agurken. Bland grønsagerne.
  5. Blend suppen igen før servering, og smag den til. Fordel den i glas. Bland mynten og lidt salt i salaten. Fordel salaten over suppen.
  6. Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.