Opskrift på laks og fennikel/hvidkålssalat

Gedefriskost, laks og fennikel/hvidkålssalat

13

Ingredienser

  • 1-2 bægre gedefriskost (for eksempel fra Kirks)
  • 1 skive fintskivet laks pr. mad
  • Fennikel/hvidkålssalat:
  • ¼ lille hvidkålshoved
  • 1 lille fennikel.
  • Dressing:
  • 3/4 dl olivenolie
  • 3/4 dl citron
  • 1 tsk. honning
  • godt med salt og peber
  • 1 fed hvidløg.

Sådan gør du

  1. Pil evt. de yderste grimme lag af kålhovedet og fenniklen og skær det ultrafint. Bland kål og fennikel sammen med dressingen.
  2. Vend dressingen i salaten og lad den trække et par timer.
  3. Smør brødskiver med ost, læg laksen oven på og kom salaten på som pynt.
  4. *) Opskrifterne er beregnet, så der er en mad til hver. Synes du, at gæsterne skal smage mere end et stykke af hver tapas, skal du gange opskrifterne op.