Geniale grovboller: Mysliboller

Geniale grovboller: Mysliboller

Grove og søde på samme tid - her får du opskriften på lækre og saftige mysliboller med nødder, rosiner, dadler, havregryn og solsikkekerner.

12 stk. mysliboller

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Surdej:
  • 3 dl lunkent vand
  • 100 g groft rugmel
  • Dej:
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 25 g speltflager
  • 20 g solsikkekerner
  • 50 g valnødder
  • 50 g rosiner
  • 50 g hakkede dadler
  • 2 ½ dl vand
  • 1 dl surdej
  • ½ spsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning ca. 300 g hvedemel

Sådan bager du mysliboller

  1. Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage. Surdejen er derefter klar til brug.
  2. Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede valnødder, rosiner og dadler.
  3. Kom vand og surdej i en skål, og tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.
  4. Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
  5. Del dejen i 12 stykker, og form til boller. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 1 time. 6.
  6. Tænd ovnen på 225 gr., og lad en bageplade blive i ovnen. Træk forsigtigt boller og bagepapir over på den varme bageplade, og bag i ca. 20 min.
  7. Afkøl bollerne på en bagerist.