Marmorkage

Sund glutenfri marmorkage

Mormors favoritkage i ny version, helt uden hvedemel.

18 skiver

Ingredienser

  • 280 g mandelmel, fint
  • 8 g skallin, fås i helsekostforretninger
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk vaniljepulver
  • 8 æg
  • 125 g macadamianøddeolie eller rapsolie
  • 1 citron, revet skal herfra og saften fra 1/2
  • 75 g Bagesød eller Perfect fit
  • 3 spsk kakaopulver
  • 50 g hasselnøddeflager

Sådan gør du

  1. 185 kcal pr. stykke
  2. 1. Bland mandelmel, skallin, bagepulver, og vaniljepulver sammen i en skål.
  3. 2. Pisk æggene sammen med olie, citronsaft og citronskal.
  4. 3. Bland Bagesød med mandelmelsblandingen, og tilsæt så æggeblandingen.
  5. 4. Hæld halvdelen af dejen i en skål, og tilsæt kakaopulver. Hvis konsistensen bliver meget tyk tilsættes lidt vand.
  6. 5. Hæld kakaodejen i midten af en 2 liters brødform, beklædt med bagepapir. Fordel resten af dejen over, og rør dejen igennem med en gaffel, så du får marmor-effekten.
  7. 6. Drys med hasselnøddeflager på toppen, og bag ved 160 grader og varmluft i ca. 35-40 minutter.