Opskrift på gnavegrønt med butterbeanhummus

Gnavegrønt med butterbeanhummus

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    169 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    20 %
  • Kulhydrat:
    54 %

Gnavegrønt med butterbeanhummus til 4 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • Gnavegrønt med butterbeanhummus
  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g tahin (sesampasta)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 dl citronsaft
  • 100 g græsk yoghurt 2%
  • salt, peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 4 stilke bladselleri.

Sådan laver du gnavegrønt med butterbeanhummus

  1. Hæld lagen fra bønnerne og skyl dem i koldt vand.
  2. Findel bønnerne i en foodprocessor eller multihakker med hvidløg, tahin, citronsaft og yoghurt. Smag til med salt og peber.
  3. Bræk det nederste lidt „træede“ del af aspargesene, skrab gulerødderne og halver de største på langs.
  4. Flæk bladsellerien på langs og spis grøntsagerne til hummusen.