5 gode råd: Sådan får du maden til at række længere

5 gode råd: Sådan får du maden til at række længere

I en tid med stort fokus på madspild og ressourcer er det ekstra vigtigt at kigge på, hvordan man selv kan få maden til at række lidt længere hjemme i privaten. Her giver Hjemmet dig 5 gode råd, du nemt kan bruge derhjemme - til glæde for både miljøet og din pengepung.

  1. GENDYRK DINE GRØNTSAGER
    Du kan genbruge resterne af det grønt, du ellers ville smide ud. Du tager bare en stilk, stump eller rod af noget, kommer det i vand eller jord, og lader det vokse videre. Du skal have tålmodighed, for det tager tid for grøntsagen at vokse ud på ny.
  2. PUT GRYN I FARSEN
    Hvis du putter havregryn – eller andre typer gryn – i farsen til frikadellerne, så har du pludselig meget mere ’kød’ at gøre godt med. Du kan også pifte farsen op med rester af grøntsager, ris, bønner eller linser. Så får du både brugt dine rester, og der er mad til flere dage.
  3. PLUK FRUGTEN
    Hvert år ved høsttid går tonsvis af frugt til spilde, fordi vi ikke får plukket eller samlet dem op. Så husk at plukke frugten fra dine frugttræer, og kan du ikke selv spise dem, kan du sælge eller forære dem væk, så det ikke går til spilde. Det er tilladt at sælge overskydende frugt fra din egen have.
  4. FRYS BRØDET NED
    Der er penge at spare, hvis du fryser brød ned, men skær det først og pak det individuelt, så du altid kan tage en enkelt skive op. Brød holder længere, hvis du kun rører ved den del af brødet, du skal bruge. Hold fast på brødet med et rent viskestykke eller brug en plasticpose som handske, mens du skærer det. Brød, der tages ud af posen, og lægges tilbage igen, er mere udsatte for mug.
  5. BRUG DINE RESTER
    Tænk over at få brugt dine rester i stedet for at smide dem ud. Hold gerne en restedag om ugen, hvor du tømmer køleskabet. Rester af kogte kartafler, grøntsager, kød, ris eller pasta kan snildt bruges i en tærte eller æggekage. Rester af ris kan også steges på panden med grøntsager og en rest kød.

    Få mere inspiration på stopspildafmad.dk og i vores mange andre artikler og opskrifter med fokus på madspild, som du finder lige her

    Kilder: have-siden.dk, stopspildafmad. dk, søndagsavisen m.fl.