Græskarsuppe

Skøn græskarsuppe med æble

Efterårets græskar er perfekte i en varm suppe. Prøv opskriften på denne lækre græskarsuppe med topping af sprøde pitacroutoner.

6 personer

Ingredienser

  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hel koriander
  • 5 cm ingefær skåret i små stykker
  • 1 kg butternutsquash el. græskar skåret i mindre stykker
  • ½ kg belle de boskoop-æbler skåret i mindre stykker
  • 1 liter kyllingebouillon
  • 2 ½ dl cremefraiche 38 %
  • salt, peber
  • 1 lille bundt koriander
  • Sprøde pitacroutoner:
  • 2 pitabrød
  • 1 ½ dl jordnøddeolie el. solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg. Opvarm smør i en gryde, og svits løg og hvidløg, uden at det tager farve.
  2. Tilsæt hel koriander og ingefær, og steg i et par min. Kom græskar og æble i gryden, og hæld bouillon over.
  3. Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 min., til græskarret er helt mørt.
  4. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  5. Opvarm suppen, og tilsæt cremefraiche 38 %. Smag til med salt og peber.
  6. Flæk pitabrødene, og skær dem i små trekanter. Opvarm olien, og steg dem sprøde.
  7. Læg dem på fedtsugende papir, og server dem til suppen. Pynt suppen med frisk koriander.

Tip

Hæld suppen på en termokande, og tag den med i skoven! Husk at tage kopper og skeer med.