Græsk salat: Lav den ægte salat, der smager af Sydeuropa
Den klassiske græske salat er smagen af Sydeuropa, som går til både en let frokost eller som tilbehør til grill og andre hovedretter. Dryp med god olivenolie.
Ingredienser
Græsk salat
- 1 lille romainesalat eller ½ iceberg
- 2 spsk. citronsaft
- 1 grøn peberfrugt
- 1 lille eller ½ stor rødt eller hvidt sommerløg eller hvidt salatløg
- 4 tomater
- ½ agurk
- 200 g fetaost eller salatost
- salt og peber
- 75 g sorte kalamata oliven
- 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 2 tsk. tørret oregano
Sådan gør du:
- Snit romainesalaten, og kom den i et fad. Dryp med citronsaft.
- Rens og skær peberfrugten i tern ca. 2x2 cm.
- Skær tomaterne i halve både, agurken i kvarte skiver, og løget i tynde både.
- Fordel grøntsagerne over romainesalaten. Fordel groft smuldret fetaost over. Krydr med salt og peber. Pynt med oliven. Dryp med olivenolie, og drys oregano over.