suppe

Græskarsuppe med kastanjedumplings med salvie

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Foodprocessor (hakkekniv) • Stor gryde med låg, middel varme • Stor gryde med låg, høj varme • Sauterpande, høj varme • Stavblender

4

Ingredienser

  • Suppe
  • 1 bundt forårsløg
  • nogle kviste frisk rosmarin
  • 1 frisk rød chili
  • 1 terning hønsebouillon
  • olivenolie
  • 1 mellemstort butternutgræskar (kun den slanke del)
  • 3 gulerødder
  • 1 dåse (400 g) kikærter
  • Dumplings
  • 100 g vakuumpakkede kastanjer
  • 100 g hvedemel + ekstra til at drysse bordet med
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 terning hønsebouillon
  • 8 skiver røget pancetta el. bacon
  • 10 friske salvieblade
  • 1 hel muskatnød, til rivning
  • 30 g cheddar (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. BEGYND TILBEREDNINGEN
  2. - Hak forårsløgene fint i foodprocessoren sammen med rosmarinblade, chili og bouillonterning og steg i gryden ved midddel varme med 1 spsk olivenolie.
  3. - Skær den øverste del af græskarret, fjern stilken og del græskarret i kvarter (det er ikke nødvendigt at skrælle det, og den buttede ende kan gemmes til en anden dag).
  4. - Hak græskarret fint i foodprocessoren sammen med gulerødder.
  5. - Kom blandingen i gryden sammen med kikærterne, deres lage og 1 l kogende vand.
  6. - Læg låg på gryden og lad suppen koge ved høj varme.
  7. - Fyld vand i kedlen igen og bring det i kog.
  8. - Hak kastanjer, mel, bagepulver, bouillonterning og en smule peber i foodprocessoren.
  9. - Tilsæt gradvist 1 dl vand, en lille sjat ad gangen, til dejen lige netop samler sig.
  10. - Del dejen i to, rul hvert stykke til en pølse på et meldrysset køkkenbord og skær pølserne i stykker på 2 cm.
  11. - Fyld den anden store gryde med kogende vand, kom dejstykkerne i, læg låg på og lad dem simre ved middel varme i 6 minutter, eller til de er hævet fint.
  12. - Purer suppen med en stavblender, til den er fin og glat, smag til med salt og peber og lad den simre, til den skal serveres.
  13. - Steg pancettaen i 1 spsk olivenolie i en sauterpande.
  14. - Tilsæt salviebladene, når den er ved at være sprød.
  15. - Tag de hævede dumplings op med en hulske, læg dem ned til pancettaen i sauterpanden, riv halvdelen af muskatnødden over og server eventuelt med et drys cheddar.