Græskarsuppe med kokosmælk
De flotte orange græskar bliver til en velsmagende og varmende suppe.
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:28 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:58 %
Græskarsuppe med kokosmælk til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg græskar, f.eks. hokaido
- 2 tsk olivenolie
- 1 tsk friskreven ingefær
- 2 tsk karry
- 1 hakket løg
- 2 fed knust hvidløg
- 2 bagekartofler i tern
- 2 dl dåse kokosmælk light
- ca. ¾ liter grøntbouillon
- salt, peber.
- Drys:
- 1 dl ristede græskarkerner
- 4 skiver brød i små firkanter
- 1 spsk olie.
Sådan laver du græskarsuppe med kokosmælk
- Skræl, udkern og skær græskaret i grove tern.
- Varm olien og sautér ingefær, karry, løg og hvidløg heri under omrøring i et par minutter. Tilsæt græskarkød og kartofler, rør om og hæld kokosmælk samt bouillon over.
- Lad suppen snurre under låg en god halv times tid, til både græskar og kartofler er helt møre.
- Blend og smag suppen til med yderligere krydderier, spæd evt. til med yderligere bouillon til den ønskede konsistens og servér suppen varm med tilbehøret.
- TIP
- I stedet for hokaido kan du lave suppen med courgetter.