Græske frikadeller

Græske frikadeller

8 buffetportioner

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød el. kalv og svinekød, maks. 10 % fedt
  • 40 g brødkrumme
  • 1½ dl vand, gerne danskvand
  • 1 lille revet løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • evt. ½ tsk. spidskommen
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • olivenolie til stegning

  1. Kom kødet i en skål. Udblød brødet ivandet, og ælt det ind i kødet. Ælt de øvrigeingredienser i.
  2. Form farsen til små frikadeller. Steg dem iolie på en pande.
  3. Kom frikadellerne i en skål. Dæk demtil, og opbevar dem i køleskabet, til de skalmedbringes.