Gravad fisk med sennepsdressing
Der er intet som delikat og velanrettet smørrebrød. Her følger et bud på hvordan du laver en lækker smørebrødsanretning til fire personer.
4 stykker smørrebrød
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Marinering: 1 døgn
- ca. 350 g frisk torsk (eller lyssej i filet. Optø fisken, der skal være frosset ind, før den med sikkerhed kan nydes råmarineret)
- 10 g flagesalt
- 5 g sukker
- 1 tsk. korianderfrø (tørrede)
- friskkværnet peber
- 200 g cremefraiche (38%)
- ½ tsk. citronskal
- 4 skiver groft hvedebrød
- 2 håndfulde fine små salater
- 4 cherrytomater
- Sennepsdressing:
- 2-3 spsk. sennep (stærk)
- 1 spsk. honning (flydende)
- Drys: dild og basilikum
- Gravad fisk:
- Prik fisken med en gaffel.
- Bland salt, sukker og mellemfint knuste korianderfrø. Gnid fisken med blandingen. Kom lidt mere af blandingen på den tykke ende af fiskefileten.
- Sæt fisken i køleskabet i ca. 1 døgn.
- Rør cremefraiche med fintrevet citronskal, og krydr med salt og peber. Smør blandingen på brødskiverne.
- Fordél salatblade på brødet med tynde skiver marineret fisk. Kom halve tomater på smørrebrødet.
- Dressing:
- Rør sennep med honning, og kom små klatter af dressingen på fisken. Drys med krydderurter. Krydr evt. med friskkværnet peber.