Green mixed grill
Blandede grønsager, stegt på grillen og serveret med lam, tomat-dip og herlige flade brød, som kan rulles om kød og grønt.
4
Ingredienser
- 400 g magert lammekød
- 1 tsk olie
- salt, peber
- 1 tsk oregano
- Grillede grønsager
- 3-4 peberfrugter, gerne forskellige farver
- 3-4 løg
- 2 courgetter
- 2 tsk olivenolie
- kviste af oregano
- Tomat-dip med hvidløg & mynte
- 3-4 modne tomater
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk mynteblade
- 2 tsk olivenolie
- salt, peber
- 1 knsp sukker
- 4 arabiske brød
Sådan gør du:
- Skær kødet i mindre tern og vend dem med olie, salt, peber og oregano. Flæk og udkern peberfrugterne − er de store, så del dem. Skær løgene i halve eller kvarte og courgetterne i tykke stave. Vend grønsagerne med olie, salt og peber. Grill dem, til de er møre, men stadig har bid.
- Grill lammespyddene samtidig i ca. 8 minutter og vend dem jævnligt – ligesom grønsagerne. Del og udkern tomaterne. Blend eller hak tomatkødet fint med hvidløg og mynte og smag til med de øvrige ingredienser.
- Server grønsagerne med de grillede spyd, tomat-dip og lune arabiske brød eller fuldkornstortillas.
- Tip! Du kan forberede retten dagen i forvejen − og er du ikke til lam, så brug kylling.
- Energi pr. person: 420 kcal, fedt 29%, protein 29%, kulhydrat 42%.
- Husk at sætte træspyd , der skal bruges til grill, i en stor kande med koldt vand et par timer før brug.