Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise
Nemt og lækkert tilbehør eller forret: Grillede squash peberfrugter, blomkål og nye løg. Brug de grillede grøntsager og den lækre krydderurtemayonnaise som en let forret, hurtig frokost eller tilbehør til aftensmaden.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Grilltid: ca. 30 min.
- Ingredienser:
- 2 små squash
- 1-2 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
- 1 blomkålshoved
- 1 bundt nye løg
- ca. ½ dl olivenolie
- Drys:
- flagesalt
- Krydderurtemayonnaise:
- 2 friske æggeblommer
- lidt salt og friskkværnet peber
- 2 tsk. dijonsennep
- 3 tsk. citronsaft (eller vineddike)
- 1 dl olivenolie
- ca. 1 dl neutralt smagende olie
- 1 håndfuld løvstikke
- 1 håndfuld bredbladet persille
- Tilbehør:
- evt. brødstænger
- Skær squash og peberfrugter i stave. Skær blomkål i skiver. Skær løgene i halve eller kvarter. Vend hver type grøntsag i olie på en tallerken. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider.
- Grill squash og peberfrugter i ca. 5 min. på alle sider. Krydr grøntsagerne med salt. Grill evt. brødstængerne på grillens eftervarme.
- Krydderurtemayonnaise:
- Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olivenolie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende. Rør derefter resten af olivenolien og den neutraltsmagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet. Smag til med hakkede krydderurter.
- Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med krydderurtemayonnaise og evt. grillede brødstænger.