Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise

Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise

Nemt og lækkert tilbehør eller forret: Grillede squash peberfrugter, blomkål og nye løg. Brug de grillede grøntsager og den lækre krydderurtemayonnaise som en let forret, hurtig frokost eller tilbehør til aftensmaden.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Grilltid: ca. 30 min.
  • Ingredienser:
  • 2 små squash
  • 1-2 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt nye løg
  • ca. ½ dl olivenolie
  • Drys:
  • flagesalt
  • Krydderurtemayonnaise:
  • 2 friske æggeblommer
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 3 tsk. citronsaft (eller vineddike)
  • 1 dl olivenolie
  • ca. 1 dl neutralt smagende olie
  • 1 håndfuld løvstikke
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Tilbehør:
  • evt. brødstænger

  1. Skær squash og peberfrugter i stave. Skær blomkål i skiver. Skær løgene i halve eller kvarter. Vend hver type grøntsag i olie på en tallerken. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider.
  2. Grill squash og peberfrugter i ca. 5 min. på alle sider. Krydr grøntsagerne med salt. Grill evt. brødstængerne på grillens eftervarme.
  3. Krydderurtemayonnaise:
  4. Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olivenolie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende. Rør derefter resten af olivenolien og den neutraltsmagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet. Smag til med hakkede krydderurter.
  5. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med krydderurtemayonnaise og evt. grillede brødstænger.