Opskrift på grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa

Grillede, marinerede peberfrugter med kapers, ansjosfilet og tomatsalsa

5

Ingredienser

  • Anti pasti:
  • 5 ansjosfiletter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt (gerne italiensk)
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 dl olivenolie, ekstra virgin
  • ½ fed hvidløg, fintsnittet
  • 15 g kapers, hele
  • salt og peber
  • 1 blommetomat
  • ¼ frisk rød chili, finthakket
  • 1-2 friske rosmarinkviste.

Sådan gør du

  1. Skyl ansjosfileterne og marinerer dem med olie
  2. Grill peberfrugterne hårdt på alle sider. Tag dem af varmen og pak dem ind i film, så de bliver fugtige og skindet er lige til at pille af. Rens dem derefter og del dem i 10 rustikke stykker. Mariner stykkerne i olie, rødvinseddike, hvidløg, kapers, salt og peber.
  3. Kom tomaten i kogende vand. Skær evt. et kryds i skindet, så det er lettere af få af. Hak den i fine stykker og smages til med chili, salt og peber.
  4. Anretning:
  5. Peberfrugterne anrettes i et fad med ansjosfileterne fordelt oven på. Tomatsalsaen fordeles i små ’klatter’ og der pyntes med et par friske rosmarinkviste.