grillet asparges med svampe

Grillet asparges og portobellosvampe med sojadressing

Denne næringsrige grøntsagsret passer perfekt til enhver form for protein.

4 portioner som tilbehør, giver ¾ dl dressing

Ingredienser

  • 1 skalotteløg, pillet og finthakket
  • 1 tsk  rød riseddike
  • 5 dråber umebosiblomme-eddike
  • 1 tsk  xylitol
  • 1 tsk  sojasauce
  • 2 tsk  vand
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 tsk  friskpresset limesaft
  • 1 lillebitte knivspids groft havsalt ekstra jomfruolivenolie
  • 3 portobellosvampe
  • 1 bundt asparges, enderne skåret fra
  • 2 tsk  ristede sorte sesamfrø

  1. Rør skalotteløg, eddike, xylitol, sojasauce, vand, sesamolie, limesaft og salt sammen. Smag til efter behov. Sæt vinaigretten til side.
  2. Tænd op under grillen eller sæt en grillpande over svag til middel varme og kom olivenolie jævnt på panden. Grill portobellosvampene med hatten nedad  i 20 minutter. Mens de griller, dampes asparges i 3 minutter. Når portobellosvampene er blevet virkelig bløde, skrues op på høj varme. Smid asparges på grillen eller i grillpanden  ved siden af svampene og grill grøntsagerne, i ca. 1 minut på hver side.
  3. Skær svampene og asparges i tynde skiver og anret dem på et fad. Dryp jævnt med dressingen, drys med de ristede  sesamfrø og server.
  4. Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”