Grillet laks med bønner og ansjoser

Grillet laks med bønner og ansjoser

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Grillede bønner med ansjos:
  • 500 g grønne bønner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 5 ansjosfileter i olie
  • salt og peber
  • Grillet laks med estragondressing:
  • 4 laksekoteletter
  • ca. 4 spsk. olivenolie
  • 5 stilke estragon
  • 3 spsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
  • Tilbehør:
  • kogte kartofler eller brød

  1. Bønner:
  2. Nipbønnerne,og venddem medolie.
  3. Grilldem på denvarme grill,til de er møre,og læg dem pået fad.
  4. Hak hvidløg fint,skær ansjoserne i småstykker, og drys overbønnerne.
  5. Laks og dressing:
  6. Pensl laksen med1 spsk. olie, og steg dempå en varm grill medskindsiden opad. Grill i3-4 min., til laksen har etpænt grillmønster og letslipper risten. Lad laksenstege i et par min. påskindsiden, og krydr medsalt og peber.
  7. Hak estragonbladene,og bland dem med 3 spsk.olie og eddike.
  8. Læg fisken oven påbønnerne, og fordéldressingen over fisk ogbønner.
  9. Servér laks og bønnermed kartofler eller brød.