Grillet laks med bønner og ansjoser
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Grillede bønner med ansjos:
- 500 g grønne bønner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 5 ansjosfileter i olie
- salt og peber
- Grillet laks med estragondressing:
- 4 laksekoteletter
- ca. 4 spsk. olivenolie
- 5 stilke estragon
- 3 spsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
- Tilbehør:
- kogte kartofler eller brød
- Bønner:
- Nipbønnerne,og venddem medolie.
- Grilldem på denvarme grill,til de er møre,og læg dem pået fad.
- Hak hvidløg fint,skær ansjoserne i småstykker, og drys overbønnerne.
- Laks og dressing:
- Pensl laksen med1 spsk. olie, og steg dempå en varm grill medskindsiden opad. Grill i3-4 min., til laksen har etpænt grillmønster og letslipper risten. Lad laksenstege i et par min. påskindsiden, og krydr medsalt og peber.
- Hak estragonbladene,og bland dem med 3 spsk.olie og eddike.
- Læg fisken oven påbønnerne, og fordéldressingen over fisk ogbønner.
- Servér laks og bønnermed kartofler eller brød.