Grillet peach melba med shortbread

Grillet peach melba med shortbread

Peach melba er en klassisk fransk dessert. Her får kombinationen af ferskner, hindbær og vanilje et tvist, så desserten passer til grillaftner i haven.

4

Ingredienser

  • 4 modne ferskner
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 1 bakke hindbær
  • Creme:
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 vaniljestang, kornene af Shortbread-kager:
  • 125 g smør
  • 60 g ahornsirup
  • 180 g fintmalet rismel

Sådan gør du

  1. Start med kagerne og sæt ovnen på 200 grader. Rør smør og sirup sammen. Rør herefter melet i. Saml dejen til to klumper og rul dem ud i lange ”strimler” på 1 cm i tykkelsen. Skær kagerne i ca. 24 lange firkanter på ½ x 1 x 4 cm og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 10 minutter, til kagerne er sprøde og let gyldne.
  2. Skær fersknerne i 4 dele, fjern stenen og læg skiverne i en foliebakke. Pensl med ahornsirup. Sæt foliebakken på eftervarmen i ovnen eller ved indirekte varme på grillen, til fersknerne er bløde – det tager ca. 20 min. Rør alle ingredienser til cremen sammen, og pisk den stiv.
  3. Servér de grillede ferskner oven på cremen i 4 skåle og kom 2-3 let smuldrede kager og en lille håndfuld hindbær på toppen af hver dessert. Hæld saften fra bunden af foliebakken ud over til sidst. Spis resten af kagerne til kaffen eller gem dem i en kagedåse i op til 2 uger.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter