Gris

Gris på spyd

Enkel hverdagsmad med klassisk tilbehør.

4

Ingredienser

  • 400 g skinkesmåkød i tern
  • 2 tsk olivenolie
  • salt, peber
  • knust hvidløg
  • 1 spsk friskskåret
  • rosmarin eller 1-2
  • tsk tørret
  • 4 bagekartofler
  • 1 tsk olie
  • lidt chiliflager
  • eller paprika
  • 2 hele hvidløg
  • ½ bakke spæde
  • salater

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 225° varmluft og begynd med kartofler og hvidløg. Skær kartoflerne i halve, rids overfladen let, pensl dem med lidt olie og drys chili eller paprika samt salt og peber på. Skær hvidløgene i halve. Bag kartofler og hvidløg møre i ovnen 20-25 min.
  2. Kom kødet i en skål, vend det med olie, salt, peber, hvidløg og rosmarin, før det fordeles på træspyd. Steg spiddene i en stor pande 8-10 minutter i alt og vend dem jævnligt. Server spiddene med bagte kartofler og hvidløg samt spæde salater ad libitum.
  3. Tips: Du kan også lave retten med kylling, hvis du ikke er så vild med svinekød.
  4. ENERGI PR. PERSON: 330 kcal, fedt 19%, protein 35%, kulhydrat 46%