Grønkålssalat med valnødder og tranebær

Grønkålssalat med valnødder og tranebær

Vi giver dig her opskriften på den nemme grønkålssalat med valnødder og tranebær.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    288 Kcal
  • Fedt:
    55 %
  • Protein:
    9 %
  • Kulhydrat:
    36 %

4 personer

Total:12 minutter

Dressing:

  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. lys eddike
  • 200 g grønkål
  • 2 æbler
  • Lidt citronsaft
  • 100 g valnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  1. Rør en dressing af de to slags sennep samt honning, citron og eddike.
  2. Rib grønkålen, og hak den fint. Vend kålen med dressingen.
  3. Skær æblerne i både, og dryp dem med lidt citronsaft.
  4. Rist valnødderne kort.
  5. Vend forsigtigt æblet i kålen, og anrét salaten med valnødder og tranebær og servér straks.

Tip

Du kan riste valnøddekernerne let, hvis du vil. Det fremhæver smagen. Men de må endelig ikke riste for længe, så bliver de bitre.