Grøn aspargessuppe med croutoner og krydderurter
En grøn og cremet starter med smag fra de milde og lækre asparges.
4
Ingredienser
- 600 g bagekartofler
- 1 bund grønne asparges
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 liter hønsebouillon
- 1½ dl piskefløde
- salt og peber
- lidt citronsaft
- 2 skiver brød med sej krumme
- 1-2 spsk olivenolie
- lidt hakket purløg og dild til pynt
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Knæk den trævlede del af bunden på aspargesene, og smid den del væg. Snit asparges-hovederne i tynde skiver på skrå, og gem dem til fyld i suppen. Snit resten af aspargesstænglerne i grove stykker.
- Kom olivenolie og hvidløg i en gryde, og svits ved svag varme et minut. Tilsæt kartofler og hønsebouillon, og kog, til det er let mørt i ca. 15 min. Tilsæt de grove aspargesstykker, og kog dem med i 5-7 min, til de er møre. Blend suppen med piskefløde, og krydr med salt, peber og citronsaft.
- Skær brødet i små tern, og steg det sprødt på en pande med olivenolie. Krydr det med salt, peber og krydderurter. Vend de snittede aspargeshoveder sammen med croutonerne på panden.
- Anret suppen med en skefuld croutoner, krydderurter og asparges på toppen.