Grøn coleslaw
Knasende tilbehør.
2 portioner
Ingredienser
- 1 lille spidskål, ca. 250-300 g spidskål renset vægt
- ½ lille fennikelknold, ca. 50 g renset vægt
- ½ lille bdt. asparges, ca. 100 g renset vægt
- 1 håndfuld bælgede hestebønner
- 2 store håndfulde krydderurter: dild, kørvel, purløg og/eller persille
- Dressing:
- 2-3 spsk græsk yoghurt, gerne 10 %
- 1 lille spsk god mayonnaise
- 1-2 tsk æbleeddike
- 1-2 tsk honning
- himalayasalt og friskkværnet hvid peber
Sådan gør du:
- Halver kålen, skær stokken væk, og snit den i meget fine strimler. Skyl og slyng dem. Skyl fennikel, og snit ligeledes den i meget tynde strimler. Det gøres nemmest på et mandolinjern. Skyl asparges, bræk de træede ender af, og kasser dem. Høvl dem i tynde strimler på langs med en tyndskræller (kartoffelskræller) eller på et mandolinjern. Skyl og slyng urterne, og finthak dem. Bland kål med fennikel, asparges, de bælgede bønner og krydderurter.
- Bland yoghurt med mayonnaise, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Bland dressingen med grønsager, og server.
- Tip! Brug også gerne friskbælgede grønne ærter eller nye gulerødder i sommerperioden. Om vinteren kan du bruge finthøvlede rodfrugter sammen med kålen og erstatte den hvide kål med grøn kål som fx rosenkål eller grønkål.