Salat med bacon

Grøn-i-grøn salat med bacon og senneps-vinaigrette

Sommerens sprødeste grønt i en enkel salat med bacon og sennepsvinaigrette.

4

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern
  • 400 g grønne asparges
  • 1 skalotteløg
  • 200 g sukkerærter
  • 1 romainesalat, skåret groft
  • 1 håndfuld ærteskud (kan udelades)
  • 200 g ærter, friskbælgede
  • Sennepsvinaigrette:
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 skalotteløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 2 tsk sennep
  • ca. 3/4 dl velsmagende
  • olivenolie

Sådan gør du

  1. Rist baconen gylden på en tør pande ved mellemhøj varme, det tager 10-15 minutter.
  2. Skær asparges og løg i ringe. Halver sukkerærterne.
  3. Anret det hele sammen med salat, ærteskud og bælgede ærter på 1 fad eller 4 tallerkener.
  4. Vinaigrette: Pisk alle ingredienser undtagen olivenolien sammen. Pisk nogle minutter, til blandingen bliver luftig. Tilføj olivenolien lidt ad gangen, mens du stadig pisker kraftigt.
  5. Ved servering: Vend alt det grønne med løgringe og vinaigrette. Drys ristede bacontern.