Grøn pizza
Bunden er skøn, og kan også laves til små boller, som du kan spise med pålæg eller hummus på inden din træning.
4
Ingredienser
- PIZZABUND
- 2 store søde kartofler
- 5 æg
- 1½ dl fuldkornsspeltmel ^
- 1½ dl rugmel
- 1 spsk. fiberHUSK
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ÆRTEPESTO
- 400 g optøede grønne ærter, eller friske – så skal de blancheres først
- 30 g ristede pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- 25 g reven parmesan
- ca. 1 dl basilikumblade
- ca. 1 dl mynteblade
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 tsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- TOPPING
- 200 g cherrytomater, halverede
- 2 dåser tun a 140 g, afdryppet
- 2 håndfulde rødbedespirer
- evt. spiselige blomster
- SÅDAN GØR DU: Kog de søde kartofler i 25-20 minutter, til de er møre, hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af, inden du blender dem til mos.
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Rør alle ingredienserne til pizzabunden sammen. Dejen er meget klistret, så du kan hverken rulle eller ælte den med hænderne. Brug en dejskraber, eventuelt dyppet i lidt vand, til at skrabe dejen over på en bageplade med bagepapir og forme den til en rund pizza. Bag bunden i 20-30 minutter, alt efter hvor tynd du har lavet den.
- Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend dem til en ensartet masse. Smag eventuelt til med lidt mere salt. Smør pestoen oven på pizzabunden, og kom topping ovenpå. Server straks – eventuelt med en salat til.
- Hvis du ikke skal bruge pizzabunden, kan du fryse resten ned.
- Tip! Hvis du ikke kan tåle gluten, så skift melet ud med fuldkornsrismel.