Grønkålspaté

Grønkålspaté

Nem grøn paté med kartofler og grønkål. Pateen kan serveres som tilbehør til skinke, røget mørbrad eller andre kødretter.

2 Personer

Ingredienser

  • Frossen grønkål (ca. 100 g)
  • 3-4 kartofler (ca. 250 g)
  • ½ dl mælk
  • 1 æggeblomme

  1. Lad 3 kugler frossen grønkål (ca. 100 g) tø. Skræl 3-4 kartofler (ca. 250 g), skær dem i skiver og kog dem godt møre i usaltet vand.
  2. Pisk kartoflerne til mos uden klumper. Pisk ½ dl mælk i. Rør grønkålen i. Rør 1 æggeblomme i. Pisk en æggehvide stiv og fold den forsigtigt i. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel blandingen i små portionsforme eller en lille folieform (0,6 l). Bag grønkålspateen ca. 35 min. midt i ovnen ved 225 grader.
  4. Pateen kan serveres som tilbehør til skinke, røget mørbrad eller andre kødretter.