Sunde alternativer til julefrokosten.

Grønkålssalat med æbler, peberrod og valnødder

God til mange, fordi den fylder, ser flot ud, og fordi den er supernem at lave. Pak grønkålssalaten med søde og sprøde ting, og vend den med en mormordressing smagt til med peberrod. Det er guf!

8 personer

Ingredienser

  • 400 g grønkål
  • 100 g valnødder
  • 80 g tørrede abrikoser
  • 2 velsmagende æbler
  • Dressing:
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 nip salt
  • 3-4 spsk peberrod, friskrevet

Sådan gør du

  1. Af Mette Helbæk 
  2. Hak grønkål, valnødder og abrikoser groft, og skær æblerne i tern. Vend salaten sammen.
  3. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen til en tynd skum, og smag til med peberrod. Fordel dre­ssingen ud over salaten.